Blog

Protecció de Dades

L’AEPD multa a Google amb 300.000 euros per infracció greu

8 novembre, 2017

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha sancionat a Google per tractar dades personals sense consentiment. La informació va ser recollida per cotxes del servei Street View entre 2008 i 2010.

L’AEPD ha pogut constatar que l’empresa americana va emmagatzemar informació a través de xarxes WiFi obertes sense que els afectats tinguessin constància. Algunes de les dades recollides per Google van ser correus electrònics, codis d’usuari i contrasenyes.

 

LA SANCIÓ

La sanció és de 300.000€ ja que ha estat considerada una infracció greu i amb caràcter continuat. És la quantitat màxima prevista per a aquest tipus d’accions. La Llei de Protecció de Dades (LOPD) preveu multes de fins a 600.000 € per a infraccions molt greus.

Amb el nou Reglament General de Protecció de Dades les sancions podran arribar als 20 milions d’euros o al 4% de la facturació global anual. El RGPD serà d’aplicació obligatòria a partir del 25 de maig de 2018.

 

LA RESPOSTA DE GOOGLE

Google ha assegurat que abonarà l’import de la multa imposada per l’AEPD. També ha volgut aclarir que el tractament de dades personals sense consentiment va ser causat per un error dels seus sistemes i que ja ha estat solucionat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *