Blog

Protecció de Dades

Alerta, la CIA et podria estar espiant!

27 març, 2017

La màxima que les xarxes socials, aplicacions de missatgeria, televisors intel·ligents i tots els aparells connectats poden ser hackejats torna a cobrar importància després de les recents revelacions de WikiLeaks: la CIA ha perdut el control de la major part del seu material de hackeig (sistemes de control remot, programari maliciós, virus informàtics i troians). Aquest material va estar circulant entre antics hackers del Govern nord-americà fins que un d’ells va filtrar la informació al portal de Julian Assange.

D’acord amb els arxius datats entre 2013 i 2016, la CIA hauria aconseguit saltar-se el xifrat d’aplicacions de missatgeria instantània com WhatsApp, Signal o Telegram, que havien introduït recentment en els seus missatges l’encriptat per evitar bretxes de privacitat.

Entre els documents fets públics s’hi troba un programa anomenat “Umbrage”. Es tracta d’una biblioteca de tècniques d’atac de malware robades, produïdes en altres països, inclosa Rússia. D’aquesta manera, la CIA podria emmascarar l’autoria dels seus atacs i confondre els investigadors que volguessin determinar el seu origen.

Altres detalls que conté la filtració, la major de la història de l’agència segons Assange, semblen de ciència ficció. Per exemple, a partir d’octubre de 2014 relaten com la CIA va començar a estudiar com hackejar els sistemes de control de vehicles utilitzats pels nous cotxes i camions.

Alguns consells per evitar ser hackejat.

  • Mai instal·li aplicacions de fonts desconegudes o no fiables.
  • Mantingui el dispositiu actualitzat amb les diferents actualitzacions de seguretat que ofereixen els desenvolupadors i fabricants.
  • Esculli un fabricant que ofereixi actualitzacions periòdiques i a llarg termini per als seus productes.
  • No utilitzi dispositius amb accés root o jailbreak a menys que tingui la seguretat que sap el que està utilitzant i instal·lant.
  • Recordi que els dispositius que no són compatibles tenen un major risc de ser vulnerables.

Adaptar-se com més aviat millor al Nou Reglament Europeu de protecció de dades també li aportarà a la seva empresa més seguretat informàtica i augmentarà la seva capacitat de reacció davant de possibles pèrdues de dades.

A DATAX oferim un servei personalitzat i assessorament complet en tots els passos que suposa adaptar-se a la nova normativa. Per a qualsevol informació, no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *