Blog

Protecció de Dades

L’AEPD ha publicat les Guies d’Anàlisi de Risc i avaluació d’impacte en la protecció de dades personals

14 març, 2018

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha presentat la Guia d’Anàlisi de Risc i la Guia d’Avaluació d’Impacte a la Protecció de Dades. Amb aquestes eines l’AEPD vol facilitar materials pràctics per a l’adaptació al Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD), de compliment obligatori a partir del proper 25 de maig.

 

ANÀLISI DE RISCOS A LA PROTECCIÓ DE DADES

El Reglament Europeu estableix que el responsable i l’encarregat del tractament hauran d’aplicar mesures tècniques i organitzatives adequades al risc del tractament. Per aquest motiu, s’han d’analitzar els riscos de cada tractament, amb l’objectiu de determinar les mesures de seguretat necessàries per garantir els drets i llibertats de les persones.

La guia d’Anàlisi de Riscos de l’Agència Espanyola facilita una metodologia adequada per avaluar el risc dels tractaments de dades personals que realitzen les organitzacions.

Aquest procediment d’anàlisi permet a les organitzacions fer un diagnòstic sobre els riscos dels tractaments de dades que realitzen i aportar informació per decidir si cal dur a terme una Avaluació d’Impacte.

 

AVALUACIÓ D’IMPACTE A LA PROTECCIÓ DE DADES

Davant la possibilitat de tractaments que puguin suposar un risc elevat per als drets i llibertats de les persones, el responsable ha de realitzar una Avaluació d’Impacte de tot el procés i operacions que porta a terme en aquests tractaments de dades de caràcter personal.

Aquest procés permet conèixer les mesures de control adequades per minimitzar els riscos identificats abans que s’iniciï el tractament.

 

SERVEI DATAX

Per fer front als nous requeriments del Reglament Europeu de Protecció de Dades, Datax ofereix un nou servei d’Assessorament legal en totes les fases del procés d’Avaluació d’Impacte en la Protecció de Dades (DPIA).

 

Per a més informació, contacta amb nosaltres a info@datax.es o al 93 754 06 88.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *