Blog

Protecció de Dades

L’AEPD publica una nova guia de protecció de dades des del disseny

23 octubre, 2019

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat una nova Guia sobre Privacitat des del disseny. L’objectiu és ajudar a les empreses a aplicar els principis de protecció de dades quan dissenyen nous productes o serveis que inclouen tractaments de dades personals.

 

QUÈ ÉS LA PROTECCIÓ DE DADES DES DEL DISSENY?

La Privacitat des del Disseny és la integració de garanties de protecció de dades en productes i serveis des de la fase d’ideació dels mateixos.

En virtut de l’RGPD, les empreses han d’aplicar mesures tècniques i organitzatives abans d’iniciar nous tractaments de dades personals amb l’objectiu de garantir la intimitat i la seguretat de les dades des del primer moment.

La Protecció de Dades des del Disseny està estretament vinculada a l’enfocament de Responsabilitat Proactiva introduït pel Reglament Europeu (RGPD).

 

CLAUS DE LA PRIVACITAT DES DEL DISSENY

La Guia de l’AEPD identifica vuit estratègies de disseny de la privacitat:

  • Minimitzar. Tractar la mínima quantitat de dades possible, limitant els riscos per a la privacitat de les dades.
  • Amagar. Limitar l’exposició de les dades per garantir la confidencialitat de les mateixes.
  • Separar. Evitar la possibilitat d’elaboració de perfils mitjançant la relació de dades d’un mateix individu utilitzades per a diferents finalitats.
  • Abstreure. Limitar el grau de detall de les dades personals tractades. Per exemple, recollir informació referent a franges d’edat en lloc de l’edat concreta de cada individu.
  • Informar. Ser transparent i mantenir plenament informats als titulars de les dades sobre els tractaments que es volen realitzar.
  • Controlar. Permetre als titulars de les dades personals el control total de les mateixes, així com facilitar l’exercici dels seus drets.
  • Complir. Implantar una cultura de privacitat dins de l’organització, incloent a tots els membres i nivells de la mateixa.
  • Demostrar. Estar sempre en disposició de demostrar el compliment de totes les obligacions imposades per la normativa de Protecció de Dades.

 

Consulteu la Guia de Privacitat des del disseny de l’AEPD en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *