Blog

Protecció de Dades

Recta final per adaptar-se al Reglament Europeu de Protecció de Dades

29 març, 2018

El proper 25 de maig serà directament aplicable el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD). A partir d’aquesta data, l’Administració Pública i el sector privat hauran d’estar adaptats als requeriments de la nova normativa.

Després de l’escàndol de Facebook, a Europa s’exigeix ​​més protecció de dades que mai. Els mandataris europeus van afirmar que “les xarxes socials i les plataformes digitals han de garantir una protecció total de la vida privada i de les dades personals dels ciutadans“. D’altra banda, la comissària de Justícia, Vera Jourová, va sol·licitar explicacions a Facebook pel que va succeir.

 

APROVACIÓ DE LA NOVA LOPD

Tot i que el Reglament Europeu és una norma directament aplicable a Espanya, el congrés espanyol treballa en una nova llei que substituirà l’actual LOPD i que introduirà certes precisions en alguns aspectes.

El projecte de llei va iniciar la seva tramitació parlamentària el mes de novembre però encara es troba en període d’esmenes. El Congrés dels Diputats ha publicat recentment una nova ampliació del termini d’esmenes fins al 3 d’abril.

 

¿ESTÀ LA TEVA EMPRESA PREPARADA?

Un estudi recent de W8 Data, va revelar que el 73% de les empreses espanyoles no senten que estiguin degudament preparades per afrontar els canvis de la nova normativa europea de protecció de dades.

Algunes de les accions previstes que hauran de fer les empreses en el seu procés d’adaptació són:

  • Adequar la documentació (clàusules, contractes, etc.).
  • Actualitzar la política de privacitat.
  • Adaptar els mecanismes per a l’exercici de drets dels interessats.
  • Elaborar un registre d’activitats.
  • Realitzar una anàlisi de risc.
  • Revisar les mesures de seguretat i actualitzar-les si cal.
  • Establir un protocol per notificar incidències de seguretat.
  • Revisar les garanties ofertes pels proveïdors.

 

EL MÈTODE DATAX

A DATAX hem desenvolupat una metodologia d’adaptació per assegurar la correcta adequació de les empreses a la nova normativa europea. A més, per donar resposta als canvis que estableix l’RGPD, Datax ha implementat diferents millores internes. Ha ampliat el seu departament jurídic i l’ha reforçat amb formació especialitzada en Delegat de Protecció de Dades, la nova figura de l’RGPD.

Informa’t sobre la nostra metodologia en info@datax.es o al 93 754 06 88.

I per estar al dia sobre les últimes novetats del sector, subscriu-te a la nostra Newsletter o segueix-nos a les xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *