Sala de premsa

Notes de premsa

DATAX celebra el seu 15 aniversari

14 novembre, 2019

  • Datax és una consultoria especialitzada en Protecció de Dades fundada l’any 2004.
  • En els seus 15 anys s’ha posicionat com un referent en el mercat. Disposa d’una cartera de més de 2.500 clients de diferents sectors.
  • Consultoria pionera a oferir serveis integrals de protecció de dades a Catalunya.

 

 

La consultoria DATAX celebra 15 anys de trajectòria en el sector de la Protecció de Dades i Seguretat de la Informació

El 14 de novembre de l’any 2004 DATAX va iniciar la seva activitat, convertint-se en una consultoria pionera a Catalunya en oferir un servei integral de protecció de dades. Després de 15 anys de trajectòria, DATAX ha seguit un creixement continu, convertint-se en un referent dins de el sector de la privacitat.

 

Pioners en protecció de dades

Des de l’entrada en vigor de l’antiga Llei Orgànica 15/1999 (LOPD) i la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació (LSSICE), Datax va percebre la necessitat d’assessorament especialitzat per a les empreses en matèria de protecció de dades . Des del primer moment va dissenyar una consultoria propera i d’atenció personalitzada a través d’un procés d’adequació fàcil que oferís les màximes garanties.

Amb aquests principis les sòcies fundadores, Esther Noda i Maribel Peix, van iniciar l’activitat de DATAX a la fi de l’any 2004, oferint un servei integral de Consultoria en Protecció de Dades Personals i Seguretat de la informació.

 

Noves normatives de protecció de dades

En els últims anys la legislació en matèria de protecció de dades personals s’ha renovat per adaptar-se a les necessitats de la societat actual. Les noves normatives han provocat una gestió diferent de les dades per part de les empreses i ha suposat una millora en els drets dels ciutadans.

L’any 2016 va entrar en vigor la normativa europea de protecció de dades, el Reglament (UE) 2016/679, introduint noves obligacions per a les empreses. L’RGPD aplica directament en tots els estats membres de la UE. No obstant, té esperit de directiva i permet que els estats membres adaptin les seves lleis nacionals amb certes llibertats en alguns aspectes.

El 5 de desembre de 2018 va entrar en vigor la Llei Orgànica 3/2018 de Protecció de Dades, desenvolupant allò introduït pel Reglament Europeu.

 

Millora constant i adaptació a les noves normatives

La filosofia de treball de Datax es basa en l’evolució constant i adaptació als canvis legislatius que es van succeint, amb l’objectiu de satisfer les necessitats de tot tipus d’empreses i organitzacions.

Datax treballa amb una metodologia pròpia i innovadora per adequar a les empreses a totes les normatives vigents de protecció de dades amb les màximes garanties. Durant l’any 2018 va desenvolupar Databox, una plataforma informàtica pròpia que garanteix i facilita l’adequació de les empreses.