Productes i serveis

Servei Delegat de Protecció de Dades (DPD) DATAX

Servei DPD Datax

 • Servei professional de qualitat, contrastat i certificat.
 • Tenim un dels 4 primers certificats de DPD de l’Estat espanyol.
 • La certificació reconeix les competències professionals per desenvolupar les funcions de DPD regulades al Reglament Europeu de Protecció de Dades.
 • Designar un DPD certificat suposa una mesura de Responsabilitat Proactiva per garantir i demostrar el compliment del RGPD.

El Reglament Europeu introdueix la figura del Delegat de Protecció de Dades o Data Protection Officer (DPO), per al compliment proactiu i efectiu dels tractaments de les dades personals. El DPD y les seves dades de contacte hauran de comunicar-se a la autoritat de control.

Aquest professional serà designat pel responsable i l’encarregat del tractament tenint en compte els seus coneixements y pràctica en la protecció de dades.

El DPD podrà ser intern i formar part de la plantilla del responsable o de l’encarregat del tractament, o ser extern i exercir les seves funcions en el marc d’un contracte de serveis.

 

Quan és obligatori contractar un DPD?

El Reglament Europeu estableix que aquesta figura serà obligatòria per a:

 • Autoritats o organismes públics.
 • Organitzacions que la seva activitat principal consisteixi en tractaments de dades que requereixen una observació habitual i sistemàtica de persones a gran escala.
 • Organitzacions que la seva activitat principal consisteix en el tractament a gran escala de categories especials de dades, o de dades sobre condemnes o infraccions penals.

 

Funcions del Delegat de Protecció de Dades

L’RGPD regula que les funcions del Delegat de Protecció de Dades són:

 • Supervisar el compliment de la normativa de protecció de dades.
 • Informar i assessorar a aquells empleats que tracten dades personals.
 • Assessorar, quan es sol·liciti, sobre el procés d’avaluació d’impacte relativa a la protecció de dades i supervisar la seva aplicació.
 • Cooperar amb les autoritats de control i actuar com a punt de contacte amb les mateixes.

 

Certificació

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha desenvolupat un esquema de certificació de Delegats de Protecció de Dades en col•laboració amb ENAC.

Aquest certificat reconeix les capacitats i competències professionals per portar a terme les funcions de DPD establertes al Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu.

Contractar els serveis d’un DPD certificat, serà una garantia de compliment i una mesura de responsabilitat proactiva.

 

Servei DPO Datax

DATAX ofereix un servei personalitzat adaptat a les característiques de cada organització per complir amb tots els requisits i les màximes garanties.

Informa’t sobre els nostres serveis a info@datax.es
o en el 937 540 688

Compartir a:
Et podem ajudar?
Experts en solucions personalitzades
Truca a Datax al
93 754 06 88
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "Política de Cookies".