Blog

Recomanacions DATAX

10 consells per utilitzar internet de forma segura

6 febrer, 2018

Com cada mes de febrer, avui se celebra el Dia de la Internet Segura 2018 (en anglès Safer Internet Day). L’esdeveniment està promogut per INSAFE/INHOPE amb el suport de la Comissió Europea. El lema d’aquest any és “Crea, connecta i comparteix respecte: una Internet millor comença amb tu.”

L’objectiu d’aquest dia internacional és promoure relacions respectuoses i un ús segur de les noves tecnologies digitals. Les accions organitzades per a aquest dia van dirigides especialment als més joves.

 

UTILITZAR INTERNET DE FORMA SEGURA

Per celebrar el Dia de la Internet Segura, us donem deu consells per fer un ús d’Internet amb més seguretat per a les vostres dades i privacitat:

  1. Instal·la una eina antivirus per evitar amenaces i analitzar el teu dispositiu.
  2. Utilitza una connexió a Internet de confiança.
  3. Configura contrasenyes segures de 8 o més caràcters, incloent lletres majúscules i minúscules, números i caràcters especials.
  4. Navega en pàgines que t’inspirin confiança i facilitin informació legal (responsable, finalitat de tractament, exercici de drets, etc.).
  5. Actualitza el teu sistema operatiu, programes i aplicacions.
  6. No facilitis les teves dades si fas servir dispositius i/o xarxes wifi públiques.
  7. Sospita de missatges sospitosos i evita obrir correus electrònics de grans empreses amb les que no tens relació. El phishing és una tècnica de robatori de dades mitjançant l’engany.
  8. Consulta comentaris i valoracions d’usuaris abans d’utilitzar o instal·lar aplicacions en el teu dispositiu.
  9. Només facilita les dades bancàries si el web ecommerce disposa de certificat digital i xifra les comunicacions. Es recomana fer els pagaments amb una targeta d’ús exclusiu per a compres en línia.
  10. Supervisa i protegeix la navegació dels menors d’edat. Restringeix l’accés a webs amb contingut inadequat i bloqueja l’ús de càmeres web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *