Blog

Protecció de Dades

L’APEP adverteix sobre pràctiques fraudulentes en protecció de dades

18 juny, 2018

A la 10a Sessió Anual de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, l’Associació Professional Espanyola de Privacitat (APEP) va advertir a l’AEPD sobre pràctiques fraudulentes en serveis de consultoria de protecció de dades.

L’APEP també va voler transmetre la preocupació general dels seus professionals associats sobre pràctiques conegudes com “LOPD Cost 0”, que posen en risc el sector de la privacitat.

Cecilia Álvarez, presidenta de l’APEP, ha agraït a l’AEPD el seu rebuig a les pràctiques deslleials en protecció de dades. D’altra banda, la directora de l’AEPD, Mar España, ha manifestat que “si consten pràctiques de competència deslleial o pràctiques fraudulentes, actuarem amb tota la contundència, dins el que ens permeti el marc legal“.

L’AEPD INVESTIGA L’ÚS FRAUDULENT DE FONS PER IMPLEMENTAR L’RGPD “A COST ZERO”

En els últims dies hem conegut que hi ha diverses consultories que ofereixen serveis d’assessorament a empreses sobre l’adaptació al Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) a cost zero. Aquests serveis s’ofereixen de forma il·legal amb càrrec als fons de la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació (FUNDAE).

L’AEPD ha assenyalat que “podem estar parlant d’estafa a subvencions públiques de l’actual Fundae, i la competència seria de l’Agència Tributària i jo traslladaré les irregularitats que s’estan donant”.

AEPD i FUNDAE estan estudiant com combatre aquests fraus. Les empreses que realitzen aquestes pràctiques il·legals, poden rebre sancions per competència deslleial i frau fiscal.

 

EL CORRECTE COMPLIMENT DEL RGPD

El Reglament Europeu de Protecció de Dades es basa en el principi de Responsabilitat Proactiva (accountability en anglès), exigint a les empreses una actitud conscient, diligent i proactiva en relació als tractaments de dades personals que realitzen.

Per fer front a les exigències de l’RGPD, és recomanable comptar amb l’assessorament d’experts en protecció de dades. Tenint en compte el principi de Responsabilitat Proactiva, és imprescindible contrastar l’experiència i trajectòria de les consultories.

A DATAX estem avalats per una àmplia trajectòria de més de 14 anys, oferint un servei amb totes les garanties per assegurar el compliment legal dels nostres clients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *