Blog

Protecció de Dades

El ciberatac que posa en perill les teves dades personals

10 maig, 2017

El gran nombre de queixes enviades a través de les xarxes socials per part de les pròpies víctimes, va provocar que Google reconegués que l’atac de phishing ha superat les seves mesures de control i protecció.

El phishing és una tècnica que consisteix en suplantar un altre servei usant un ham i per aquest motiu es pronuncia com pescar en anglès. L’atac fa servir una mecànica molt senzilla. S’envia un correu electrònic d’algú que diu haver-nos afegit a un document de Google Docs, i es demana que es faci clic per veure’l. En fer-ho, la següent pantalla és encara real, en ella es mostren els diferents comptes associats a aquest dispositiu, ja sigui mòbil o ordinador. A partir d’aquí el sistema deriva a una pàgina que sembla similar a l’original però que no ho és. Quan l’usuari ho percep, els atacants ja s’han fet amb la contrasenya, correus o altres dades d’interès.

Per aquest motiu Google ha donat una recomanació als seus usuaris: només han d’obrir els missatges per col·laborar en un document de Google Docs si estan plenament segurs que el remitent és correcte i estaven esperant-ho.

Totes les empreses, professionals i organitzacions que gestionen dades personals han de adaptar-se als principis i obligacions que conté la LOPD-LSSICE per tal de garantir els drets dels interessats. A Datax contribuïm a l’adequació del seu negoci a aquestes normatives. La nostra filosofia de treball i evolució constant per satisfer les necessitats dels nostres clients per seguir comptant amb la seva confiança any rere any, ens han permès consolidar-nos i ser un referent en el sector.

No dubti en posar-se en contacte amb nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *