Blog

Recomanacions DATAX

Consells per buscar parella a Internet protegint la privacitat

13 febrer, 2019

L’ús d’aplicacions mòbils per trobar parella està cada vegada més estès a la nostra societat. És important prendre precaucions a l’hora d’utilitzar alguns d’aquests serveis ja que poden posar en risc la nostra privacitat.

Les apps de cites o per buscar l’amor recapten diferents tipologies de dades personals (nom, fotografies, gustos personals, etc.). Algunes també estan en disposició de recollir i tractar dades sensibles com l’orientació sexual o política.

Durant els dies de celebracions especials com Sant Valentí augmenta l’ús d’aquest tipus d’aplicacions. Datax vol aprofitar l’ocasió per presentar-vos una bateria de consells per protegir la vostra privacitat.

 

RECOMANACIONS PER A PROTEGIR LA PRIVACITAT
  • Desconfia: Comprova que l’app és realment la que vols utilitzar i no una fraudulenta. Revisa comentaris d’altres usuaris i el número de descàrregues.
  • Informa’t primer: Llegeix la política de privacitat i les condicions del servei abans de registrar-te.
  • Fes-te el/la interessant: No introdueixis més dades de les estrictament necessàries. Es recomana utilitzar un nom fictici o sobrenom.
  • Col·labora amb la seguretat: Estableix una contrasenya segura amb un mínim de 8 caràcters, incloent majúscules i minúscules, números i caràcters especials. No és recomanable utilitzar la mateixa contrasenya per a diferents serveis.
  • Personalitza al teu gust: Revisa la configuració de l’aplicació i controla la teva privacitat. Posa especial atenció al sistema de geolocalització i no el tinguis actiu quan no utilitzis l’app.
  • Pensa abans d’actuar: Valora que dades vols facilitar realment a l’app i quina informació personal vols que vegin els altres usuaris/es.
  • Fixa’t en els detalls: Si comparteixes fotografies, selecciona les que facilitin una menor quantitat d’informació sobre tu i el teu entorn.
  • Protegeix-te: no comprometis la teva intimitat. No publiquis contrasenyes, dades bancàries, dades de salut i tot tipus d’informació de la teva vida més íntima.
  • Respecta als altres: No facilitis informació personal de terceres persones. Només podries fer-ho en cas de tenir el seu consentiment.
  • Acomiada’t correctament: Tanca la sessió cada vegada que acabis d’utilitzar l’aplicació mòbil. És una forma d’evitar la visibilitat de les teves dades personals per part de tercers que utilitzin el mateix dispositiu.

 

ENLLAÇOS AMB INFORMACIÓ PRÀCTICA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *