Blog

Recomanacions DATAX

Consells per comprar en línia de forma segura al Black Friday

22 novembre, 2018

El proper 23 de desembre se celebra el Black Friday, un dels dies amb més compres online de l’any. Una jornada d’ofertes en la qual moltes persones aprofiten per avançar les seves compres de Nadal.

 

EVOLUCIÓ DE LES COMPRES A INTERNET

En els últims anys les vendes del comerç electrònic han seguit una tendència de creixement. Durant el 2017 el sector ecommerce va facturar a Espanya més de 30.000 milions d’euros i en el primer trimestre de 2018 ja ha superat els 8.900 milions.

Durant aquest Black Friday 2018 s’espera un augment de les compres per internet que superin els 1.500 milions d’euros.

 

CONSELLS PER COMPRAR DE FORMA SEGURA

Segons un informe de l’INE, gairebé el 26% de llars espanyoles va realitzar alguna compra online durant el 2017. Una dada que contrasta amb els diferents estudis que revelen l’elevada preocupació que existeix entre els usuaris d’Internet en relació a la seva privacitat, seguretat en els pagaments en línia, així com facilitar dades bancàries a Internet.

Amb motiu del Black Friday, el Cybermonday i el període de compres nadalenques, us presentem diferents consells per comprar de forma segura a Internet:

  • Connexió: no realitzar compres a través d’una connexió wifi pública.
  • Pàgines de confiança: comprar a webs amb indicadors de seguretat. Per exemple, assegurar-se que la pàgina ecommerce disposa de protocol https.
  • Possibles fraus: evitar webs no contrastades, desconfiar de les gangues i ignorar missatges alarmistes que sol·liciten dades personals o descarregar arxius.
  • Dret informació: no comprar a botigues que no ofereixen informació sobre el responsable de protecció de dades, les condicions de venda, etc.
  • Privadesa: revisar la política de privacitat del web de comerç electrònic i no facilitar dades excessives per a la compra. Llegir especialment la finalitat del tractament de dades personals i el mètode per a l’exercici de drets.
  • Consentiment: comprovar que la casella per a l’enviament de comunicacions comercials està desmarcada inicialment. La llei indica que la compra no pot estar condicionada pel consentiment per rebre informació comercial.
  • Seguretat: establir contrasenyes segures amb un mínim de 8 caràcters, incloent majúscules, minúscules, números i caràcters especials. No guardar les contrasenyes en el sistema.
  • Mètode de pagament: utilitzar targetes d’ús exclusiu per a pagaments en línia. Assegurar-se que la compra es realitza a través de passarel·les de pagament segures i, preferiblement, amb codi de confirmació a través de telèfon mòbil.

 

ADAPTA LA TEVA ECOMMERCE A RGPD

A Datax ajudem a les empreses a adaptar els seus webs de comerç electrònic a les normatives vigents de protecció de dades i seguretat de la informació. Elaborem els textos legals, la política de privacitat, la política de cookies i assessorem sobre les obligacions derivades de la venda en línia.

Per a més informació, contacta amb nosaltres a info@datax.es o al 93 754 06 88.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *