Blog

Protecció de Dades

Els números de l’Agència de Protecció de Dades durant el 2018

21 maig, 2019

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat la seva Memòria 2018. Un document on l’AEPD recull totes les activitats i gestions realitzades al llarg de l’any passat. La publicació té especial rellevància en coincidir amb el primer any d’aplicació del Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD).

Les xifres registrades per l’AEPD són un reflex dels importants canvis que ha suposat la nova llei europea per a la protecció de dades. Els drets i coneixements dels ciutadans han millorat, disparant el nombre de reclamacions. D’altra banda, les empreses han hagut de fer front a noves obligacions com el nomenament de Delegat de Protecció de Dades i la notificació de bretxes de seguretat.

 

ELS NÚMEROS DE LA AEPD A 2018

  • 14.397 reclamacions rebudes. Això suposa un augment del 33% respecte a 2017.
  • Més de 1.000 delegats de Protecció de Dades notificats.
  • 2.079 reclamacions resoltes a través de Delegats de Protecció de Dades. 2 de cada 3 reclamacions enviades al DPD es resolen satisfactòriament per a l’usuari i un 70% d’aquestes en els 100 primers dies.
  • Gairebé 1.000 notificacions de bretxes de seguretat registrades. Més d’un 30% corresponen a robatoris o pèrdues de dispositius o documentació.
  • 907 resolucions dictades. 434 corresponen a sancions econòmiques.
  • Més de 1.000 casos tractats amb altres autoritats europees.

 

SERVEI DE PROTECCIÓ DE DADES DATAX

DATAX disposa d’una metodologia pròpia que garanteix l’adaptació de les empreses al Reglament Europeu. Oferim un servei personalitzat que combina l’atenció presencial del nostre equip i els avantatges tecnològics de Databox, una plataforma informàtica pròpia.

Més informació a info@datax.es o al 93 754 06 88

 

Enllaços d’interès:

Per accedir a la memòria completa fer clic aquí.

Per accedir a la infografia de “La APED en xifres” fer clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *