Blog

Protecció de Dades

GOOGLE MILLORA EL SEU SISTEMA DE PROTECCIÓ DE DADES

30 octubre, 2017

Google ha anunciat noves millores en el seu sistema de seguretat per garantir la protecció de les dades personals dels seus usuaris.

Les millores consisteixen en una actualització de dos sistemes de protecció i el llançament d’una nova eina. En concret, s’actualitzarà el servei de revisió de seguretat (Security Checkup) i el sistema antipishing del seu navegador Google Chrome. El llançament és un nou Programa Avançat de Protecció per als comptes més exposats a atacs.

 

SECURITY CHECKUP

Passa de ser un servei de revisió en forma de llista de comprovació genèrica, a un nou model de guia personalitzada de seguretat. Quan els usuaris accedeixin a la seva pàgina de seguretat podran revisar l’estat de seguretat del seu compte a partir d’uns avisos de colors. Quan analitzin cada avís, Google oferirà assessorament sobre les mesures que han de prendre.

 

MESURES ANTIPISHING

Google ha renovat la seguretat del seu navegador Chrome que protegeix milions de comptes diàriament d’atacs de “phishing“.

El phishing és el mètode que utilitzen alguns ciberdelinqüents per aconseguir informació de caràcter personal mitjançant l’engany (contrasenyes, dades bancàries, etc.). Acostumen a ser missatges aparentment d’organitzacions legítimes que sol·liciten una actualització de dades.

La gran novetat del nou sistema de protecció (Safe Browsing) és que permetrà analitzar els perills web en temps real. Gràcies a una funció predictiva, enviarà avisos si estem introduint dades en possibles llocs fraudulents i incorporarà protecció addicional.

 

PROGRAMA DE PROTECCIÓ AVANÇADA

Google ha anunciat un nou sistema de seguretat per protegir aquells comptes que estan més exposades a rebre atacs. Per exemple, simpatitzants d’un partit polític o periodistes amb fonts confidencials.

Se centra en tres defenses principals:

  • Protecció antiphishing
  • Bloqueig d’accessos fraudulents
  • Evitar compartir dades per accident

Per activar aquest sistema de seguretat, seran necessàries dues claus físiques de seguretat. Una en format USB i una altra amb tecnologia Bluetooth.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *