Blog

Protecció de Dades

La AEPD ha activat el sistema per comunicar la designació de Delegats de Protecció de Dades

17 abril, 2018

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ja ha activat el sistema de notificació de Delegats de Protecció de Dades (DPO) a la seva Seu electrònica.

El Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) introdueix la figura del Delegat de Protecció de Dades o Data Protection Officer, que vetllarà pel compliment de la normativa de protecció de dades a les empreses.

Totes aquelles organitzacions que tinguin l’obligació de contractar un DPO, hauran de realitzar el procés de comunicació abans del 25 de maig.

 

¿LA MEVA EMPRESA HA DE CONTRACTAR UN DPO?

L’RGPD estableix que aquesta figura serà obligatòria per a:

  • Autoritats o organismes públics.
  • Organitzacions amb una activitat principal que consisteixi en operacions de tractament que requereixin una observació habitual i sistemàtica de persones a gran escala.
  • Organitzacions amb una activitat principal que consisteixi en el tractament a gran escala de categories especials de dades, o de dades sobre condemnes o infraccions penals.

 

COMUNICAR EL NOMENAMENT D’UN DPO

L’article 37.7 del RGPD estableix que “El responsable o l’encarregat del tractament publicaran les dades de contacte del delegat de protecció de dades i les comunicaran a l’autoritat de control”.

Aquest nou procediment de l’AEPD funciona a través d’un formulari online al qual s’accedeix amb certificat electrònic. S’hauran d’introduir tant les dades del DPO com les de les entitats per a les quals ha estat designat.

Aquest sistema també és vàlid per a aquelles organitzacions que decideixen designar-lo com a mesura de responsabilitat proactiva i per assegurar el correcte compliment de l’RGPD.

Poden accedir al sistema electrònic de notificació de Delegats de Protecció de Dades a través d’aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *