Blog

Protecció de Dades

La protecció de dades, un dels principals reptes de les empreses

24 agost, 2018

Des del passat 25 de maig el Reglament Europeu de Protecció de Dades és d’aplicació directa en els estats membres de la Unió Europea.

Actualitzar la normativa de protecció de dades als canvis de la societat de la informació era necessari per potenciar el creixement de l’economia digital i millorar la ciberseguretat i la confiança dels consumidors.

 

ELS NOUS REPTES DE LES EMPRESES

Els recents escàndols de grans companyies tecnològiques han provocat que la seguretat de les dades sigui una de les majors preocupacions de la nostra societat. Una enquesta ha revelat que un 95% de les empreses creuen que els atacs informàtics creixeran.

Tot i que la digitalització és clau per al creixement empresarial, és un procés que ha d’anar acompanyat de la implantació de mesures tècniques i organitzatives per assegurar la seguretat de les dades. Les empreses estan cada vegada més conscienciades i comencen a prioritzar la ciberseguretat. Segons un estudi, en els propers 5 anys es preveu un augment de les inversions en seguretat i analítica de dades.

 

AVANTATGES DE COMPTAR AMB UN ASSESSOR CONTRASTAT

Les dades s’han convertit en el motor de l’economia digital de la nostra societat. Diàriament apareixen noves tecnologies que faciliten la recollida, l’intercanvi i la gestió de dades personals. La transformació digital ve acompanyada de noves amenaces i vulnerabilitats com el robatori d’informació, la invasió de la privacitat, l’ús i la cessió il·legítima de dades personals amb finalitats lucratives, etc.

Per aquest motiu, les normatives s’actualitzen periòdicament per adaptar-se als avenços de la societat i protegir els drets fonamentals dels ciutadans.

Comptar amb una consultoria especialitzada en l’àmbit jurídic de la protecció de dades permet assegurar una correcta adaptació a la normativa i evitar riscos. A més, és imprescindible triar una assessoria contrastada que ofereixi totes les garanties i l’actualització a tots els canvis legislatius.

 

BENEFICIS DE COMPLIR LA PROTECCIÓ DE DADES
  • Evitar elevades sancions. Les multes poden arribar fins a un màxim de 20 milions d’euros o el 4% de la facturació anual.
  • Augmentar la capacitat de reacció davant incidències de seguretat de les dades.
  • Millora de la seguretat informàtica i de l’alt risc que suposa l’ús de noves tecnologies.
  • Delimitació de responsabilitats per accions o errors de tercers.
  • Enfortir la imatge empresarial gràcies al valor afegit d’una correcta política de privacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *