Blog

Protecció de Dades

L’AEPD certifica les transferències internacionals de Google

3 octubre, 2017

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha confirmat que considera adequades les garanties contractuals que ofereix Google per fer transferències internacionals de dades als Estats Units.

 

Antecedents

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TIJUE) va sentenciar durant l’any 2016 que les transferències de dades europees a EE. UU. no podien realitzar-se sota la llei nord-americana de Port Segur (Safe Harbour) que permet l’accés il·limitat a dades personals. Per això, diferents proveïdors americans s’estan veient obligats a adaptar-se a la legalitat europea i al nou Reglament de Protecció de Dades (RGDP).

Seguint la línia de les autoritats de protecció de dades de la UE, l’AEPD ha acceptat les garanties que Google ha ofert per a les transferències internacionals connectades als seus serveis de Google Cloud i G Suite. Dues plataformes que reuneixen les diferents aplicacions de Google a través de la tecnologia d’emmagatzematge en el núvol i que utilitzen milions d’usuaris diàriament.

 

Garanties de seguretat

Amb aquestes noves mesures, a partir d’ara els clients de Google a Espanya i Europa comptaran amb garanties de protecció de les seves dades personals gràcies als requisits del nou Reglament de Protecció de Dades de la Unió Europea. Per utilitzar aquests serveis, els usuaris d’aquestes plataformes hauran d’acceptar un seguit de clàusules contractuals de manera online i notificar la transferència al Registre de l’AEPD.

Per a més informació, tots els detalls es troben a la resolució de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades d’adequació de garanties per a les transferències internacionals de dades als Estats Units en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *