Blog

Protecció de Dades

L’Agència de Protecció de Dades publica un llistat amb tractaments que no requereixen una avaluació d’impacte

5 setembre, 2019

L’Agència de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat un llistat de tractaments de dades que no necessiten realitzar una Avaluació d’Impacte (AIPD). L’objectiu d’aquesta llista és ajudar a les empreses a identificar quan cal fer una AIPD obligatòriament.

Aquesta nova llista complementa l’anterior llista orientativa sobre tipus de tractaments que sí requerien una avaluació d’impacte obligatòria.

El Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) disposa que les autoritats de control poden publicar llistats de tractaments per orientar a les empreses responsables de tractament de dades personals.

 

TRACTAMENTS DE DADES QUE NO REQUEREIXEN UNA AIPD

El llistat de l’AEPD estableix que tractaments de dades personals estan exempts de realitzar una AIPD, sense perjudici d’altres obligacions que pugui establir l’RGPD.

  1. Tractaments que es realitzen sota les directrius establertes o autoritzades per les autoritats de control, en particular l’AEPD.
  2. Tractaments que es realitzen sota les directrius de codis de conducta aprovats per la Comissió Europea o les autoritats de control.
  3. Tractaments que siguin necessaris per al compliment d’una obligació legal o una missió realitzada per interès públic.
  4. Tractaments realitzats per treballadors autònoms que exerceixin de forma individual, sense perjudici que la puguin requerir quan el tractament compleixi amb dos o més criteris establerts a la llista de tipus de tractaments que requereixen AIPD.
  5. Tractaments obligatoris per llei i realitzats en relació a la gestió interna del personal de les PIMES amb finalitat de comptabilitat, gestió de recursos humans i nòmines, seguretat social i salut laboral.
  6. Tractaments realitzats per comunitats i subcomunitats de propietaris.
  7. Tractaments realitzats per col·legis professionals i associacions sense ànim de lucre, sempre que no incloguin en el tractament de dades sensibles.

 

Consulta la llista completa de l’AEPD en aquest enllaç.

 

MÉS INFORMACIÓ SOBRE AVALUACIÓ IMPACTE

  • Descobreix què és una Avaluació d’Impacte o AIPD en aquest enllaç.
  • Descobreix quan és obligatori realitzar una Avaluació d’Impacte relativa a la Protecció de Dades aquí.
  • Consulta la Guia pràctica per a les avaluacions d’impacte en la protecció de les dades subjectes a l’RGPD en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *