Blog

Recomanacions DATAX

Novetats legislatives en la resolució de conflictes de consum

7 novembre, 2017

Espanya ha fet un primer pas per adaptar-se al sistema europeu de resolució de litigis de consum, incorporant la Directiva 2013/11/UE a l’ordenament jurídic espanyol (publicació BOE).

Gràcies a aquesta normativa, les persones residents a Espanya o a la Unió Europea podran resoldre litigis de consum amb empreses espanyoles acudint a entitats de resolució alternativa. Seran entitats acreditades per una autoritat competent i s’inclouran a una llista nacional que es traslladarà a la Comissió Europea. Amb els llistats dels diferents Estats de la Unió Europea es crearà un registre únic d’entitats acreditades.

De moment, encara no està disponible el llistat d’entitats de resolució espanyoles.

RESOLDRE CONFLICTES DE CONSUM

L’objectiu d’aquesta llei és garantir l’accés a mecanismes de resolució alternativa per a litigis de consum a ciutadans europeus. Una altra finalitat és aconseguir entitats de resolució amb un alt nivell de qualitat gràcies a la seva independència, imparcialitat, transparència, efectivitat i rapidesa.

 

PLATAFORMA DE RESOLUCIÓ DE LITIGIS

El 15 de febrer del 2016 es va posar en funcionament la plataforma de resolució de litigis en línia en matèria de consum de la Unió Europea (ODR Plataform, Online Dispute Resolution).

Els negocis de comerç electrònic i les empreses que realitzen contractes de compravenda o prestació de serveis de forma online, han d’incloure obligatòriament a les seves pàgines web un enllaç a la plataforma de resolució de litigis. L’accés a aquest enllaç ha de ser identificable i fàcil.

Espanya encara no compta amb entitats disponibles en aquesta plataforma. Per ara les reclamacions es poden adreçar al Centre Europeu del Consumidor. Aquest organisme va ser designat davant la Comissió Europea com a punt de contacte. Proporciona assistència i suport gratuït per a la presentació de reclamacions.

 

LA TRANQUIL·LITAT DEL CLIENT DATAX

Datax incloem l’enllaç a la plataforma de resolució de litigis des de la seva entrada en funcionament. L’adaptació E-commerce dels nostres clients compleix amb totes les obligacions derivades de la realització de comerç electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *