Blog

Protecció de Dades

El Parlament Europeu vol millorar la privacitat a internet

24 octubre, 2017

La Unió Europea està treballant en un nou reglament de privacitat a internet per a millorar la seguretat dels internautes i el control de les seves dades.

 

PER QUÈ CAL UN REGLAMENT DE PRIVACITAT ELECTRÒNICA?

Actualment produïm una gran quantitat de dades a través d’ordinadors, mòbils, tablets, etc. Mitjançant aquests dispositius, les persones ens comuniquem amb diferents tipus de contingut (paraules, fotos, vídeos, àudios). Moltes d’aquestes dades que intercanviem no són considerades de caràcter personal però revelen informació sobre la nostra vida privada. Són dades sensibles relacionades amb la nostra intimitat com interessos, opinió, gustos, estat emocional, entre molts altres.

El Reglament General de Protecció de Dades només protegeix les dades de caràcter personal. Per això, el futur Reglament de Privacitat i Comunicacions Electròniques vol protegir les comunicacions que es produeixen diàriament en l’àmbit electrònic com a complement al RGPD.

 

PROTEGIR LES NOVES COMUNICACIONS

Amb aquest nou reglament de privacitat es vol actualitzar la llei als avenços tecnològics que s’han produït en l’última dècada. L’objectiu és aplicar la norma tant al contingut com a les metadades, millorar l’ús de cookies, abastar nous serveis com WhatsApp, entre altres qüestions.

Un dels aspectes més destacats que es vol canviar és el seguiment web o empremta digital. La nova norma vol prohibir les restriccions que imposen algunes pàgines web si no s’accepten les seves cookies.

Un altre aspecte important serà millorar el dret dels usuaris i usuàries en l’ús de serveis de comunicació encriptats evitant que els governs imposen obligacions que debilitin la seguretat.

 

DATAX T’ADAPTA A LES NOVES TECNOLOGIES

En DATAX seguim tots els canvis que es produeixen en matèria de protecció de dades i Privacitat per adaptar als nostres clients a les noves exigències.

Oferim un servei de consultoria legal per adequar a les empreses amb llocs web o ecommerce, que utilitzin xarxes socials o eines TIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *