Blog

Protecció de Dades

PRIMERA GRAN MULTA A ALEMANYA PER INCOMPLIR EL RGPD

14 gener, 2019

L’empresa Knuddels ha rebut la primera multa per incompliment del Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) a Alemanya. Es tracta d’una companyia de missatgeria alemanya.

 

FILTRACIÓ DE DADES

El passat mes de juliol el xat de Knuddels va patir una incidència de la seguretat de les dades. A l’incident es va robar informació personal dels usuaris que posteriorment va ser publicada. En total es van filtrar més de 800.000 emails i prop de 2 milions de noms d’usuari i contrasenyes.

 

LA SANCIÓ

L’empresa ha estat condemnada a pagar una multa de 20.000 euros. Es tracta de la primera gran multa a una companyia alemanya per la filtració de dades personals.

 

ADAPTACIÓ AL RGPD

Després de 6 mesos després de l’aplicació del Reglament Europeu, encara hi ha moltes empreses que no han fet efectiva la seva adaptació. La no adequació a la nova normativa exposa als negocis a ser sancionats amb elevades multes.

L’RGPD es basa en la Responsabilitat Proactiva de les empreses i exigeix ​​l’aplicació de mesures tècniques i organitzatives que garanteixin la seguretat de les dades personals que tracten.

El procés d’adaptació a l’RGPD suposa canvis importants per a les empreses. Es recomana comptar amb l’assessorament d’experts en protecció de dades amb amplia trajectòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *