Blog

Recomanacions DATAX

Protegeix les dades dels teus clients i guanya’t la seva confiança

6 febrer, 2019

Tota empresa o organització té l’obligació de complir amb la legislació de l’estat en el què està establerta i la dels països en els què desenvolupa la seva activitat.

Existeixen diferents lleis per regular cada un dels camps en els què pot desenvolupar-se un negoci. Actualment un dels àmbits que més canvis legislatius ha patit és la protecció de dades.

L’avanç de les noves tecnologies ha obligat a actualitzar les lleis vigents per adaptar-les a les noves formes de negoci. Per exemple, el Big Data, l’Internet de les coses (IoT), la tecnologia biomètrica, Intel·ligència Artificial (IA), serveis al núvol (cloud computing), etc.

Tres de les lleis més destacades que afecten pràcticament a la totalitat d’empreses són el Reglament UE 2016/679 de Protecció de Dades (RGPD), la Llei 3/2018 de Protecció de Dades i Garantia de drets digitals (LOPDGDD), i la Llei 34/2002 de Serveis de la societat de la informació i comerç electrònic (LSSICE).

 

REGLAMENT EUROPEU DE PROTECCIÓ DE DADES

El Reglament General de Protecció de Dades és la nova normativa europea per regular els tractaments de dades personals, tant en l’àmbit de la seguretat com de la lliure circulació. Els objectius que persegueix l’RGPD són:

  • Millorar els drets dels ciutadans.
  • Donar resposta als nous perills per a la privacitat de les persones.
  • Homogeneïtzar les legislacions dels diferents països europeus i ser una referència a nivell internacional.
  • Avançar cap a una cultura de privacitat dins el teixit empresarial.

 

LLEI ORGÀNICA DE PROTECCIÓ DE DADES I DRETS DIGITALS

És la nova normativa espanyola que vetlla per la protecció de dades a nivell nacional. La LOPDGDD desenvolupa certs aspectes que preveu el Reglament Europeu.

La gran novetat és la inclusió d’un capítol amb un llistat de drets digitals per als ciutadans.

 

LLEI DE SERVEIS DE LA SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ

La LSSICE és la norma que regula tot el que fa referència a serveis i comunicacions en l’entorn d’Internet. Aplica a tots els titulars de pàgines web, així com a negocis de comerç electrònic (ecommerce).

 

COMPLEIX, EVITA SANCIONS I NO PERDIS LA CONFIANÇA DELS TEUS CLIENTS

L’augment de la preocupació per la privacitat a la nostra societat ha provocat que la seguretat de les dades sigui una de les qüestions que més preocupa a les empreses. El compliment de les normatives de protecció de dades s’ha convertit en un factor clau per a la competitivitat empresarial. L’incompliment pot comportar elevades sancions, a més d’un important dany de la imatge corporativa.

A Datax som especialistes en ajudar a les empreses a adaptar-se a les normatives de protecció de dades i seguretat de la informació. Detectem quines lleis són d’obligat compliment per a la teva empresa i t’acompanyem en tot el procés d’adequació.

Informa’t a info@datax.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *