Blog

Protecció de Dades

Robatoris massius de dades a Linkedin i MySpace evidencien vulnerabilitat de les mesures de seguretat a RRSS

19 juliol, 2016

Les últimes setmanes han estat molt prolífiques en robatoris d’informació i errades de seguretat a les xarxes socials, i s’han compromès més de cents de milions de dades i credencials d’usuaris de diferents serveis d’Internet, evidenciant així la vulnerabilitat de les nostres dades quan les empreses no apliquen les mesures de seguretat adequades.

Al maig Linkedin, una de les xarxes socials professionals més populars, va acaparar titulars pel robatori d’informació i filtració de 100 milions de correus electrònics i contrasenyes dels seus usuaris, tot i haver reforçat prèviament les seves mesures de seguretat al 2012, després que un hacker afectés 6,5 milions d’usuaris.

Això ha obligat de manera reiterada a la xarxa social a invalidar els comptes de manera massiva i a demanar als usuaris el restabliment de les claus.

Pocs dies després ens va sorprendre una notícia nova, el protagonista de la qual va ser la xarxa social MySpace amb un dels majors atacs de hacking fins ara: uns 427 milions de contrasenyes, una gran part de la base total d’usuaris.

L’objectiu d’aquesta nova forma de delinqüència en l’era digital, l’anomenada ciberdelinqüència, no és altre que la filtració i venda de dades al mercat negre, un negoci molt lucratiu que representa un dels majors enemics de la revolució tecnològica d’aquest segle.

Las xarxes socials, la informàtica en núvol i l’ús extensiu per operar amb dispositius mòbils amb total ingenuïtat són serioses amenaces a la nostra privacitat i un dels motius que han fet necessària una reforma legal adaptada a aquesta nova era digital, i és per això que recentment (25 de maig) ha entrat en vigor el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades.

Noves lleis per afrontar aquests nous desafiaments… Tot i així a Datax creiem que és imprescindible una major cultura en privacitat perquè tots nosaltres, com a usuaris, sapiguem gestionar i administrar l’ús que fem de la tecnologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *