Blog

Protecció de Dades

Últimes sancions de protecció de dades per autoritats europees

10 octubre, 2019

Després d’un any de l’aplicació del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD o GDPR), les autoritats supervisores dels països membre de la UE han resolt els primers procediments sancionadors per incompliment del RGPD.

 

Grècia: Doble sanció a una empresa de telefonia per incomplir l’RGPD

L’Autoritat de control de Grècia ha imposat dues multes de 200.000 € a un proveïdor de serveis de telefonia per no complir correctament l’RGPD. Les sancions són per incompliment del principi d’exactitud de les dades, la protecció de dades des del disseny i no atendre el dret d’oposició.

Polònia: 645.000 € per insuficients mesures de seguretat

L’Oficina de Protecció de Dades polonesa ha imposat una multa de 645.000 euros a una empresa per disposar de mesures tècniques i organitzatives no adequades al risc per a la protecció de dades.
L’empresa sancionada va patir una violació de la seguretat a la que es va filtrar informació personal de més de 2 milions de persones.

 

Bèlgica: 10.000 € per incomplir el principi de minimització

L’Autoritat belga ha sancionat a una empresa per sol·licitar dades desproporcionades per oferir algun dels seus serveis. El principi de minimització requereix recollir les dades estrictament necessàries per a la finalitat del tractament.

 

Lituània: 7.000 euros a una ecommerce per incompliment de la protecció de dades

El controlador de Letònia ha imposat una multa de 7.000 euros a un minorista de comerç electrònic per no atendre el dret de supressió d’un interessat, així com per no cooperar amb l’autoritat supervisora.

 

Suècia: 20.000 € a una escola per l’ús de tecnologia de reconeixement facial

L’Autoritat de Protecció de Dades sueca ha sancionat a una escola que utilitzava el reconeixement facial per al control d’assistència dels seus alumnes. Considera que s’han vulnerat diversos articles del RGPD i no s’ha realitzat cap avaluació d’impacte per al processament de dades biomètriques. A Suècia les institucions públiques sí que poden rebre sancions econòmiques.

 

Informació extreta de la pàgina web del Comitè Europeu de Protecció de Dades (CEPD). Més informació sobre totes les multes en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *