Blog

Protecció de Dades

El Tribunal de Justícia de la UE dicta sentència: les empreses podran cedir dades dels seus clients a un altre Estat Membre.

22 març, 2017

El passat 15 de març el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es va pronunciar en referència al cas de Vodafone Libertel, Tele2 i Ziggo, que es van negar a cedir les dades dels seus abonats dels Països Baixos a la societat belga European Directory Assistance.

Segons el TJUE, el fet que una empresa que ofereix serveis d’informació sobre números d’abonats transfereixi aquestes dades a altres empreses d’un altre Estat membre, no vulnera la protecció de dades personals.

D’acord amb la redacció de la Directiva 2002/21 / CE, de servei universal, no fa cap distinció en funció de si la sol·licitud de les dades relatives als abonats es realitza per una empresa establerta en el mateix Estat o en un altre de la Unió Europea.

Per aquest motiu si un abonat ja ha estat informat de la possibilitat que es transmetin les seves dades a una altra empresa per publicar-los en una guia, i sota el seu consentiment de publicació, no serà necessària una nova autorització, sempre que es garanteixi que les dades no s’utilitzaran amb altres finalitats diferents a les que s’hagin recollit per la seva primera publicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *