Blog

Protecció de Dades

10 consells per comprar de manera segura a internet

21 desembre, 2017

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) i la Policia Nacional han publicat una Guia de compra segura a internet.

La guia té l’objectiu de fomentar la prevenció i conscienciació dels usuaris i usuàries en els processos de compra en línia. La seva publicació té especial rellevància degut al creixement del comerç electrònic i l’elevat nombre de transaccions que es produeixen en aquestes dates. L’any 2016 el sector ecommerce va facturar més de 24.000 milions d’euros a Espanya.

 

CONSELLS PER COMPRAR A INTERNET

La Guia recull els drets dels usuaris en els processos ecommerce i ofereix informació des de diverses temàtiques: la privacitat, la seguretat, el consum i la detecció de pràctiques fraudulentes.

Entre les moltes recomanacions que recull, presenta un decàleg de consells:

  1. Comprar a pàgines web que inspirin confiança.
  2. Assegurar-se que la web identifica el responsable i la ubicació del negoci.
  3. Comprovar que la botiga online és segura i proporciona tota la informació necessària sobre consum i tractament de dades personals.
  4. Si és possible, utilitzar una targeta d’ús exclusiu per a realitzar pagaments en línia.
  5. Desconfiar de les ofertes excessivament atractives, ja que podria tractar-se d’un web fraudulenta.
  6. Comprovar que els dispositius estan configurats correctament i que la connexió a internet és segura abans de proporcionar dades personals o de pagament.
  7. No enviar diners en efectiu per finalitzar una compra.
  8. Els comerços amb segells de confiança ofereixen més garanties.
  9. És possible desistir una compra sense haver de donar explicacions en els 14 dies posteriors.
  10. Si es desisteix o es fa ús de la garantia, no ha de tenir cap cost pel comprador, incloses les despeses d’enviament.

 

EL FUTUR DEL COMERÇ ELECTRÒNIC

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la meitat dels usuaris d’internet que no han comprat de forma online en l’últim any és per què els preocupa la privacitat o la seguretat en el pagament.

Actualment la Unió Europea està treballant en el futur Reglament de Privacitat i Comunicacions Electròniques (e-Privacy) que tindrà relació directa amb el Reglament de Protecció de Dades (RGPD). El seu objectiu serà protegir la privacitat dels usuaris i els interessos legítims de les empreses.

D’altra banda, el Parlament Europeu va presentar una nova normativa, pendent d’aprovació, que vetllarà per la protecció dels consumidors de comerç electrònic.

 

DATAX S’ADAPTA A LES NOVES TECNOLOGIES

A Datax seguim totes les actualitzacions que es produeixen en matèria de protecció de dades i privacitat per adaptar als nostres clients a les noves exigències legals.

Per seguir les novetats del sector poden subscriure’s a la nostra Newsletter i seguir-nos a les xarxes socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *