Blog

Protecció de Dades

L’adaptació dels Administradors de Finques al nou Reglament

28 novembre, 2017

Els administradors de finques ofereixen serveis amb característiques particulars que s’estenen fins a l’àmbit de la protecció de les dades, actuant generalment com a encarregats del tractament.

La Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD) i el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) regulen les normes d’obligat compliment per a les empreses i organitzacions, així com per a les comunitats de propietaris.

El nou RGPD presenta importants canvis sobre les obligacions dels responsables i encarregats de tractament respecte a l’anterior normativa. En aquest sentit, la condició de Responsable correspon a la comunitat de propietaris i la d’Encarregat a l’administrador de finques.

 

NOVES OBLIGACIONS DE LES COMUNITATS I ADMINISTRADORS
  • Seguretat: s’exigeix ​​una nova forma del compliment de la normativa basat en la Responsabilitat Proactiva que requereix una aplicació de mesures apropiades per garantir la seguretat conforme al nou Reglament.
  • Registre d’Activitats: A partir del 25 de maig de 2018 s’elimina la notificació de fitxers a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades però apareix l’obligació de portar un registre d’activitats on es documenten els tractaments de dades.
  • Deure d’informació: obligació d’informar els titulars de les dades sobre el tractament que es porta a terme. Podran ser copropietaris o tercers.
  • Actualització de tots els contractes per adaptar-los a les noves obligacions.

 

Per a més informació està disponible la guia sectorial publicada per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).

 

EL MÈTODE DATAX

Datax ja ha desenvolupat una metodologia per adaptar a les Comunitats de Propietaris i els Administradors de Finques al nou Reglament (UE) 2016/679 de 27 d’abril de 2016, que serà d’aplicació obligatòria en tots els Estats de la UE a partir del 25 de maig de 2018.

Per rebre un primer assessorament sobre el procés d’adaptació i un pressupost sense compromís, pot contactar amb nosaltres a través del telèfon 93 754 06 88 o correu electrònic info@datax.es.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *