Blog

Protecció de Dades

Només el 63% de les pimes coneix el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades

20 juliol, 2018

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), en col·laboració amb la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME), ha publicat els resultats d’una enquesta sobre la situació de les pimes en matèria de protecció de dades.

L’estudi revela que un 37% de les pimes espanyoles no coneix la nova normativa europea de protecció de dades, enfront del 63% que sí que té coneixement. L’RGPD és d’aplicació directa als estats membres de la UE des del passat 25 de maig.

L’adaptació de les pimes al Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) és essencial per crear una veritable cultura de privacitat. Les petites i mitjanes empreses suposen més del 90% del teixit empresarial.

 

QUINES DADES GESTIONEN AMB MÉS FREQÜÈNCIA LES PIMES?

Pràcticament totes les pimes gestionen algun tipus d’informació de caràcter personal. Els recursos que gestionen amb més freqüència són:

  • Dades de clients, proveïdors i empleats.
  • Informació relativa a videovigilància.
  • Recursos sobre formularis a Internet.

 

CONEIXEMENT DEL REGLAMENT EUROPEU

L’enquesta revela que el coneixement del Reglament Europeu de Protecció de Dades és moderat.

  • Poc més del 60% de les pimes té coneixement del RGPD.
  • El 60% té constància de l’obligació d’elaborar un registre d’activitats.
  • El 59% coneix les noves obligacions dels responsables de tractament.
  • Menys del 50% coneix les guies de l’AEPD.

 

CONCLUSIONS

Els resultats de l’estudi conclouen que cal continuar amb la tasca de difusió del RGPD. L’AEPD i CEPYME han anunciat que continuaran realitzant accions informatives i de conscienciació.

Tot i les dificultats i la manca de recursos que tenen les pimes per afrontar l’adaptació al RGPD, han manifestat la seva voluntat de complir amb les noves obligacions. L’enquesta revela que un 79% d’aquestes empreses volen informar-se millor sobre l’RGPD i un 85% estan disposades a contractar un servei d’assessorament en protecció de dades.

Per ampliar informació, podeu consultar l’Enquesta sobre el grau de preparació de les empreses espanyoles davant el RGPD en aquest enllaç.

 

VOLS CONÈIXER LES NOVETATS DE PROTECCIÓ DE DADES?

Subscriu-te a la nostra newsletter i rep informació sobre les novetats en matèria de protecció de dades i Seguretat de la Informació.

També pots seguir-nos a Twitter i Facebook per conèixer les últimes notícies del sector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *