Blog

Protecció de Dades

RECOMANACIONS PER MILLORAR LA PROTECCIÓ DE DADES DE LES APPS

20 setembre, 2019

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat orientacions dirigides a empreses que desenvolupen aplicacions mòbils o tracten dades personals a través d’aquestes.

L’objectiu del document és millorar la privacitat dels usuaris posant atenció a mesures específiques que fomentin el principi de Responsabilitat Proactiva i assegurin el dret a la informació.

La nota tècnica de les AEPD està especialment dirigida a aplicacions de dispositius mòbils dels àmbits educatiu, esport, benestar i salut.

 

DIRECTRIUS DE PRIVACITAT PER A APLICACIONS MÒBILS

  • Oferir la política de privacitat completa tant en la pròpia app com a la botiga d’aplicacions.
  • Permetre l’accés a la política de privacitat de forma senzilla, si pot ser amb un màxim de dos clics.
  • Adequar el llenguatge de les polítiques de privacitat a les característiques de l’usuari objectiu, especialment quan es tracti de menors d’edat.
  • Facilitar les polítiques de privacitat específiques sobre el tractament que es porta a terme, evitant informació genèrica que generi “fatiga informativa”. Per exemple, informació relativa a altres serveis de l’organització.
  • Informar sobre els permisos que pot sol·licitar l’app per accedir a dades del dispositiu i per a quina finalitat.
  • No condicionar l’ús de l’aplicació mòbil amb el consentiment de l’usuari per un altre tractament no necessari per proporcionar el servei.
  • Evitar clàusules ambigües o buides.
  • Informar sobre el temps de conservació de les dades personals.
  • Proporcionar informació sobre els drets que assisteixen als usuaris de l’aplicació mòbil.

 

Consulta la nota tècnica de l’AEPD completa en aquest enllaç.

 

ADEQUACIÓ DE PÀGINES WEB I APPS A LA PROTECCIÓ DE DADES

Totes les aplicacions per a dispositius mòbils han de complir amb el Reglament Europeu de Protecció de Dades (RGPD) i la Llei de Serveis de la Societat de la Informació (LSSI).

A Datax som especialistes en l’adequació d’aplicacions mòbils (apps), pàgines web i portals de comerç electrònic (ecommerce) a les normatives de protecció de dades i seguretat de la informació. Ens encarreguem de realitzar un diagnòstic de compliment de la teva web o app, t’assessorem sobre les obligacions legals derivades de la teva activitat, i et personalitzem tots els textos legals necessaris.

Més informació sobre el servei d’adequació de noves tecnologies en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *